(CA) Vinyes de Barcelona no és només l’únic vi que es fa a Barcelona. És també el resultat d’una aposta col·lectiva per l’agricultura periurbana que planteja una mirada contemporània a la recuperació de l’activitat agrícola lligada a les grans ciutats.
És també una proposta d’agricultura social que genera oportunitats d’inclusió social per a joves amb necessitats especials que viuen i treballen a la finca d’on surt aquest vi, a la cara nord de la serra de Collserola. Un marcat enfoc social que és la raó de ser de L’Olivera, la cooperativa de vins i olis que gestiona la vinya i el celler de l’antiga masia Can Calopa, un testimoni viu de la tradició vitivinícola a Collserola.
Honest i desacomplexat, el Vinyes de Barcelona és fidel al seu paisatge agrícola i humà, un vi elaborat amb Garnatxa i Sirà, que manté l’agilitat i l’acidesa d’un jove però amb la complexitat d’un any d’envelliment en bóta de roure.
L’etiqueta, dissenyada per l’estudi Clase (liderat per Claret Serrahima), funciona com una petita narració visual, mostrant les persones, l’espai i les eines que s’utilitzenen la seva el·laboració.
(ES) Vinyes de Barcelona no es sólo un el único vino que se produce en Barcelona. Es también el resultado de una apuesta colectiva por la agricultura periurbana que plantea una mirada contemporánea a la recuperación de la actividad agrícola ligada a las grandes ciudades.
Es también una propuesta de agricultura social que genera oportunidades de inclusión social para jóvenes con necesidades especiales, que viven y trabajan en la finca de dónde sale este vino, en la cara norte de la sierra de Collserola. Un marcado enfoque social que es la razón de ser de L’Olivera, la cooperativa de vino y aceite que gestiona el viñedo y la bodega de la antigua masía Can Calopa, un testimonio vivo de la tradición vitivinícola en Collserola.
Honesto y desacomplejado, el Vinyes de Barcelona es fiel a su paisaje agrícola y humano, un vino elaborado con Garnacha y Syrah, que mantiene la agilidad y la acidez de un joven pero con la complejidad de un año de envejecimiento en barrica de roble.
La etiqueta, diseñada por el estudio Clase (liderado por Claret Serrahima), funciona como una pequeña narración visual, mostrando las personas, el espacio y las herramientas que se emplean en su elaboración.
(EN) Vinyes de Barcelona is not just the only wine made in Barcelona. It is also the product of a collective commitment to peri-urban agriculture, taking a contemporary view of restoring agricultural activity linked to major cities.
And it likewise represents an approach to social agriculture, generating opportunities for social inclusion among young people with special needs who live and work on the estate where the wine is produced, on the northern slopes of the Serra de Collserola. A distinct social focus which is the guiding philosophy of L'Olivera, the wine and oil cooperative that manages the vineyard and winery at the old Can Calopa estate, a living witness to Collserola's winemaking tradition.
Honest and unpretentious, Vinyes de Barcelona is true to its agricultural and human landscape, made from Grenache and Syrah and retaining the suppleness and sharpness of a young wine, alongside the complexity of a year of ageing in oak barrels.
The label, designed by the studio Clase (leaded by Claret Serrahima), presents a short visual story, showing the people, the space and the tools behind the wine elaboration.